יום הקרואסון הבינלאומי
ה- 30.1 הוא יום הקרואסון הבינלאומי – כשחושבים על קפה ומאפה לידו בדר"כ חושבים על הקרואסון. אז איך אתם אוהבים את הקרואסון שלכם? בלי כלום, שוקולד, ריבה, שקדים או פיסטוק? .
מקור הקרואסון הוא כנראה בהתפתחות של מאפה אוסטרי בשם קיפפרל אך אין ספק שבמהלך השנים הקרואסון הפך לסוג המאפה המזוהה ביותר עם המטבח הצרפתי.
בצרפת הקרואסון נמכר בדרך כלל ללא מלית, ולעיתים עם מלית שקדים או שוקולד. בארה"ב נהוג למלא את הקרואסון בשלל מליות שונות טרם האפייה ולעיתים בצורת כריך ממולא בגבינה ואפילו בשר.
מלית השקדים המקובלת, נועדה לשחזר את חיוניותם של קרואסונים שאינם טריים, כאשר בתוספת הלחות, השומן והאפייה השנייה מושגת טריות מחודשת למאפה.
מוזמנים לתייג חברים אוהבי מאפים בכלל וקרואסונים בפרט. להוסיף פרטים מעניינים ומתכונים וכמובן להעלות תמונות בתגובות של קרואסונים מעולים שפגשתם במהלך השנים והמקומות.
#קרואסון #יוםהקרואסון #מאפים Croissantday #Croissant#



